Time In Football

Idő a footballban (eBook)

5,000 kn

Élet és halál 

A föld összes élőlénye közül az ember az egyetlen, aki születése után, tudja, hogy egyszer ő is meg fog halni. Mi emberek vagyunk egyedül azok, akik tudnak, nevetni, megnevettetni, vagyis élvezni az életet.

Megnevettetni, és boldogságot szerezni annyit jelent, mint elterelni a halál gondolatát.

         „Carpe diem”

A könyv magyar verziója.

TIME IN FOOTBALL

(Idő a futballban)

Minden jog fenntartva!
Jelen könyvet és annak részeit a kiadó írásos engedélye nélkül bármilyen formában vagy eszközzel reprodukálni, terjeszteni, oktatási célokra felhasználni tilos!

Berndt AndrásKis János 2022

Kategória:

Leírás

Tartalomjegyzék

 • Ösztönből a tudatosságig (Cruyff filozófia)
 • A grund
 • Sport világa (az idő)
 • Fut-ball/sal képzési törvények (e = mc²)
 • Egyensúly
 • Képzési irányvonalak, gondolatok
 • Teqtraining
 • Labdarúgás tőrvényei
 • Védekezés
 • Labdatartás
 • Támadásvezetés
 • Döntési képesség – határai
 • A futball jövőbeli fejlődése
 • Történetek – tanulságok – fényképek

Rajz: Kólya Zoltán (My Soccer System).

Akik nélkül ez a könyv nem készülhetett volna el: Dr. Szakács Dóra, John I. Charody, Kolozsi Ernő, Kovács László, Németh Barnabás, Sisa Tibor, Kis Kósa Barnabás, Kardkovács Zsolt, Klink Zoltán, Huszár Viktor, Plajner Ákos

S hogy mit kapnak az olvasók, s hogy miről szól ez a könyv?

 Ösztönből a tudatosság: könyvünk első részében, az „ösztönből a tudatosságig” fejezetben, Hendrik Johannes Cruyff gondolkodásáról és filozófiájáról írunk. Ez ugyanis egész gondolkodásunk kiinduló pontja, alapja. Majd következik a magyar futball gyökere a grund, és annak legismertebb legendája Puskás Ferenc. Rajta keresztül a „magyar grund” múltjába engedünk betekintést, hogy érthető legyen a magyar futball szakma gondolkodása, filozófiája és kifejlődése. A jelenünk egyik legfontosabb gondolata, hogy emlékezünk azokra, akik inspirációt adtak és adnak a holnap sportolóinak.

 

A jelen sokkal tartozik a múltnak: „Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.”

(Babits Mihály)

A múltunk miatt jön képbe az idő, hogy akkoriban miért nem volt annyira fontos és most a mai életünkben, miért lett fontos a labdarúgásban, az „idő”.?

Az idő: a bizonyíték: Szemző Ernő (sport világa 1930) írásából bizonyítékot hozunk az időről és stílusról. A sportoló mozgásának összeköttetése a gondolkodással, mert e-miatt lesz egy mindenkire jellemző saját egyéni stílusa mindenkinek. Az egyéni stílusunk a sportvilágának mindenkori mércéje lesz, mivel a mozgás törvényében, a tér és az idő kapcsolata számít, hogy mit tudunk ebből hasznosítani, és miképpen érjük el így, az egyensúlyt. 

Egyensúly: az egyensúly működteti világot, ezért ennek elérésére törekszünk emberként, edzőként és tanítóként egyaránt. Egyensúlyt keressük a csapatunknál, amikor utánpótlást nevelünk, edzünk, vagy a csapatot összeállítjuk. Számítani fog az egyensúly a mérkőzésen, a taktikában, a csapatrészek között, vagy amikor cserélünk, illetve mikor elemzünk, szóval szinte minden területen. Ha nincs meg az optimális állapot, akkor beavatkozunk! Mindig is tudatosan az egyensúlyt célozzuk, s ehhez adunk egyfajta térképet a … fejezetünkben.

Mindenek felett a szakma: a gondolkodásunk alapja: a FUTBALL TÖRVÉNYEK megjelenése a labdarúgásban, ahogy Cruyff kigondolta. A modern futballképzésben szeretnénk tovább lépni, ezen tv-ek ismertetése mellet a legfontosabb a használatának megtanítása és betartatása…, és főleg bebizonyítása, illetve továbbfejlesztése! Majd ezek, megjelenítése a technikában és a taktikában. Így jön képbe a védővonal, mint a támadásvezetés alapja a jövő futballjában.

A védővonal: a könyvünk végére került, talán a két legértékesebb állításunk a jövő támadásvezetéseiben egy kihagyhatatlan helyezkedés megtanítása. A játékosok védővonalának használatán alapuló támadásvezetés alapjainak lefektetése, átadása. A második állítás: a labda helyzetének definiálása és használata a mérkőzésen, védekezésnél és támadásnál. A középkezdésnél is minden játékos a labda elmozdulására vár és reagál, ezt addig teszik, amíg a mérkőzésnek végét nem jelzi a játékvezető!

De most koncentráljunk a labdára mi is, mert nálunk most indul útjára a LABDA!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Idő a footballban (eBook)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUHU