Time In Football

Legfrissebb hírek:

Helló Világ!

2022.03.11. PEKYDEV

Üdvözlet az oldalon!

image
image
30 év
Tapasztalat
8500 +
Eladott könyv
0
Visszaküldés
3
Nyelven

A sport szellemisége és eredete

Ha az embereknek volt egy kis szabadidejük, rögtön játszani kezdtek. Ezekből alakultak ki először a futó és a küzdő játékok, majd a labdajátékok. A labdás játékok szinte egyidősek az emberrel és tulajdonképpen végig kísérik egész élete folyamán. Nincs hátrányos megkülönböztetés, mindenkinek egyenlő esélye van sikeresnek lennie, és bizonyítania rátermettségét.

A sportnak komoly közösségi gondolata van:

az egyenlőségről szól, hogy mindenkire egyformán vonatkoznak a törvények és szabályok. A sportban megjelenik a küzdőtér, ami mindig kiszélesedik és így lesz hatással valamennyi ember életére és az egész társadalomra. A sport önkifejezés, önmegvalósítás és ez az igyekvés a történelmi idők kezdetétől fogva állandóan nő és nő, manapság a sportolás intenzív elterjedésével szinte elárasztja a civilizált emberiség testi életének világát.
image

Ha meghalok, és újjászületek, megint focista akarok lenni. És ismét Diego Armando Maradona. Olyan játékos vagyok, aki örömet okozott az embereknek, és ez nekem elég.

Diego Maradona
labdarúgó
image

Engem a futball megtanított győzni, és megtanított veszíteni is, és megtanított arra is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, és hogy a gól maga a boldogság, a gyógyír minden addigi kihagyott helyzetre.

Fehér Miklós
labdarúgó
image

A meccset azok a játékosok nyerik, akik a pályát figyelik, és nem azok, akik le sem tudják venni a szemüket az eredményjelző tábláról.

Carles Puyol
labdarúgó

Támogatók / Partnerek

Nyomtatott verziót szeretnél?

Az adataid megadásával rendeld elő a könyv nyomtatott verzióját!

    Time in football olvasók a világ körül

    en_USEN